Wij zingen onze overleden buren uit

Deze week weer iets bijzonders beleefd. Ik mocht de uitvaart verzorgen van een oude dame op 92 jarige leeftijd. Ze woonde de laatste jaren van haar leven in het zorgcentrum Felixoord in Oosterbeek. De nabestaanden verzochten mij om moeder op te baren in een wikkelwade en op een takkenbaar. Fijn dat ik deze altijd thuis heb omdat ik verkooppunt van Wikkelgoed ben. Na enige aarzeling kozen ze voor de zachte flanellen wade. Het was een heel mooi gezicht, moeder in de wade. Vervolgens moest ze worden overgebracht naar het Rouwcentrum.  Iemand van de receptie vroeg me om aan te geven hoe laat we zouden vertrekken. De overledene zou in de hal worden uitgezongen. Het was ontroerend mooi. Een aantal bewoners hadden zich in de stoelen bij de lift verzameld. Personeelsleden kwamen van de afdelingen. Voor de 3 nabestaanden stonden stoelen klaar. Wij kwamen met de overleden dame op de takkenbaar uit de lift. Voor sommigen was dat wel even confronterend, maar ik zag vooral goedkeurende en bewonderende blikken.  Er werden twee liedjes gezongen . Terwijl de aanwezigen verder neurieden reden wij mevrouw naar de rouwauto. Wat was dat prachtig, emotioneel, hartverwarmend. Ja, dan weet ik weer waar ik het voor doe.

Comments are closed.