De kosten van een uitvaart

Wat kost een uitvaart?                                                       Februari 2020

De kosten van een uitvaart bestaan o.a. uit de basiskosten van € 2650,00

Hierin zijn inbegrepen de organisatie en begeleiding van de gehele uitvaart, personeel, de aangifte van overlijden bij de gemeente,  een uitvaartkist of opbaarplank (tot 500 Euro) , persoonlijke verzorging en kleden, het opbaren thuis, of  het overbrengen naar het uitvaartcentrum. Een losbladig condoleance boek met bewaardoos, en op de dag van de uitvaart zorgen we voor statievervoer. (De rouwauto) Tevens zijn wij u behulpzaam bij het opstellen van de rouwbrief/kaart. Daarnaast zijn er optioneel nog kosten  voor de huur van het uitvaartcentrum, de rouwbrieven/kaarten, de portokosten, advertenties,  . Vervolgens nog de condoleance, de consumpties, de bloemen, kaarsen, herinneringskaartjes, , enz. enz.

De kosten van het begraven of cremeren staan  op de website van het crematorium of de begraafplaats welke u kiest. Daarnaast zijn er ook kosten voor het gebruik van een kerk en de diensten die daar worden geleverd. Voorgangers vragen soms ook een bedrag voor hun diensten. Daarnaast zijn er nog ritueelbegeleiders die ingehuurd kunnen worden voor een extra bijzonder afscheid of viering.

Wat de uitvaart u echt gaat kosten, hangt vooral af van de keuzes die u maakt. Kiest u voor een traditionele plechtigheid met koffie, thee en broodjes? Een plak cake of koek? Of wordt het een uitvaartfeest met luxe lekkernijen, warme hapjes en een drankje? Op de website van de meeste crematoria kunt u de kosten van de catering bekijken. Misschien wilt u live muziek? Alles is mogelijk, maar er hangt  een prijskaartje aan. Tijdens een  vrijblijvend gesprek met mij kunt u uw wensen kenbaar maken, de mogelijkheden bekijken en beslissen wat binnen uw financiële mogelijkheden past. Er kan vaak meer dan u denkt.

Als u meer zou willen weten, kunt u Siska Caneel Uitvaartverzorging tijdens  een vrijblijvend kennismakingsgesprek vragen om een begroting te maken. Dat kost u niets.

Verzekeringen

Bij ons kunt u geen verzekering afsluiten. Dat is ook niet altijd nodig, wanneer u voldoende spaargeld op zij kunt zetten. U blijft dan zelf de zeggenschap over de bestedingen en het bedrag houden.

Of u nu al dan niet een uitvaartverzekering heeft afgesloten, wij kunnen altijd de uitvaart voor u regelen.

Wij werken voor alle verzekeringen. U bent nooit verplicht om Uw verzekeraar de uitvaart te laten uitvoeren.

Na het overlijden stellen wij uw eventuele verzekering op de hoogte en kunnen desgewenst uw verzekeringspolissen verzilveren.