Wat wij doen

Nadat een arts de dood heeft geconstateerd en het lichaam is vrijgegeven, kunt u een uitvaartondernemer naar eigen keuze bellen. Veel mensen denken dat de verzekeraar ook de uitvaart moet organiseren. Dat is niet het geval. De uitvaartverzorger en de verzekeraar staan los van elkaar. U kunt kiezen voor een kleine, vrouwelijke ondernemer met meer tijd en persoonlijke aandacht. Voor een vast aanspreekpunt. Als u voor Siska Caneel Uitvaartverzorging kiest, stellen wij uw verzekeraar van het overlijden op de hoogte. Zodra u contact opneemt met ons als uitvaartondernemer, komen wij naar u toe. Wij nemen de zorg voor de uitvaart van u over. In overleg met de nabestaanden, en zo mogelijk met gebruik van het door de overledene ingevulde persoonlijke draaiboek, de Piramide, zullen wij de uitvaart voor u regelen. Wij zullen er alles aan doen om de begrafenis of crematie geheel naar uw wens in te vullen. Het afscheid is het begin van het verwerken. Ons doel is dat u als nabestaande daarna verder kunt.

Wat u zelf kunt doen

Natuurlijk kunt en mag u ook veel dingen zelf doen. Voor sommigen is dat een uitstekende manier om het verlies te verwerken. U kunt zelf een kist timmeren, de verzorging (het afleggen) van de overledene doen, het opbaren regelen, de rouwbrieven zelf maken, afspraken met begraafplaats of crematorium maken en nog veel meer. Bedenk dan wel dat er een aantal regels zijn waaraan u zich moet houden. Siska Caneel wil u graag adviseren, vraag gerust wat u wilt weten.

Zorg voor de nabestaanden

Wanneer de uitvaart achter de rug is en de aandacht van de mensen om de nabestaanden heen wat afneemt komt er misschien wat rust en tijd voor andere zaken. Maar er moet nog heel wat geregeld worden. Van Siska Caneel Uitvaartverzorging heeft u wellicht daarvoor een papieren handleiding gekregen, maar wat kan het lastig zijn. Het kan zijn dat u nog veel te verdrietig bent om al die zaken op een rij te krijgen. Instanties zijn vaak log en soms weinig begripvol. Wie zou u daarbij kunnen helpen? Soms is hulp vragen ook erg moeilijk. Bij Siska Caneel Uitvaartverzorging begrijpen wij dat heel goed. Daarom hebben wij ons aangeloten bij NuNazorg. Na de uitvaart laten wij een folder met informatie bij u achter.

Een week of vijf na de uitvaart zal een medewerk(st)er telefonisch contact met u opnemen. Wanneer u hulp nodig heeft of gewoon even een gesprek, dan zal een vrijblijvende afspraak gemaakt worden. Samen kunt u bespreken wat Nu Nazorg eventueel voor u kan betekenen. De organisatie werkt samen met uw gemeente, de welzijnsorganisatie en vrijwilligersorganisaties in uw gemeente. Ze kunnen helpen lidmaatschappen en abonnementen op te zeggen enz. Deze hulp krijgt u gegarandeerd gratis door ons aangeboden. Omdat wij beseffen hoe moeilijk het allemaal kan zijn. En heeft u deze hulp niet nodig? Dan kunt u dat gewoon laten weten. Ook prima, aan u de keuze.

 

> De uitvaart

> De kosten

> Verzekeringen

 

Neem contact op met Siska Caneel Uitvaartverzorging voor vrijblijvende informatie of een afspraak. Samen kunnen we de uitvaart geheel naar uw wens organiseren.