Uw auto is overleden

Uw auto is overleden

 

Daar sta je dan : ”uw auto is helaas overleden” is de conclusie van de  ANWB monteur. Dat is even slikken. Een uurtje geleden stond ik voor een stoplicht op het Arnhemse Velperbroek circuit. Het stonk opeens branderig en ik keek niets vermoedend om me heen. Waar is de brand? En zag rookwolkjes onder mijn eigen motorkap vandaan komen. Schrik. In mijn hoofd hoorde ik op omroep Gelderland al melden dat er 100 km file stond omdat er een auto in brand stond. “Wegwezen hier “ dacht ik, en nam de eerste afslag nadat eindelijk en eindelijk  het licht op groen sprong. Allerlei scenario’s schoten door mij heen. Ik heb net vol getankt. Een ontploffing? Brand? De auto is een verlengstuk van mijn kantoor. Erin liggen dus veel zaken voor mijn werk, voorbeeldboeken, enveloppen, bloemenstandaard, kaarsenstandaard,  (lege) urnen, autovlaggetjes, bloemenzijl  enz. Wat zou ik er nog uit kunnen krijgen? Gauw in de stromende regen eruit, “au hete motorkap”. Even later kon deze omhoog. Het roken was gestopt. Opluchting. ANWB bellen, alle afspraken voor deze ochtend afzeggen en wachten. Na 3 kwartier concludeert ANWB  monteur Jordy dat mijn auto is overleden. Ik weet niet of zijn woordkeuze een grapje is, maar het raakt me. Mijn auto is mijn 2e huis en voor mijn werk kan ik echt geen dag zonder!  Opeens noemt iemand mijn auto “Het wrak”. Dat voelt verdrietig.  Aan het einde van de dag heb ik, dankzij prima bemiddeling van Jordy een andere auto.  Nu kan ik weer gewoon mijn werk doen. Leve de man van de ANWB van je hieperde piep hoeree.

Comments are closed.