Uitvaartwensen delen

Uitvaart-Wensen-Spel
Je latere uitvaart, hoe zou dat er uit moeten zien? En wat zijn tegenwoordig de mogelijkheden? En met wie kun je daar eigenlijk over praten? Een collega uitvaartondernemer ontwikkelde een bordspel met als doel een gesprek over uitvaartwensen te stimuleren. Je kunt het spelen met 4 tot 6 persoenen in een vertrouwelijke sfeer, met mensen die dichtbij je staan. De vragenkaartjes zorgen dat alle onderwerpen voorbij komen en je bepaalt zelf wat je wil vragen of zeggen. Onder leiding van een ervaringsdeskundige (uitvaartbegeleider) kun je antwoord krijgen op de meeste vragen.
Nieuwsgierig geworden? Ik ben op zoek naar mensen die het Uitvaart-Wensen-Spel met me willen spelen om zo zicht te krijgen over de mogelijkheden van hun latere uitvaart. Ken je een paar mensen met wie je dit zou willen delen en neem contact met mij op. Dan maken we een afspraak en het spel bekijken en kunnen we eventueel een speelafspraak maken.

 

Het spel in het kort
Een bordspel lijkende op Mens Erger je Niet, met vragenkaartjes. Wat is er mogelijk op het gebied van uitvaarten? Wat wil ik zelf eigenlijk? Wil ik het allemaal zelf beslissen of laat ik de keuze bij mijn nabestaanden? Doel van het Uitvaart-Wensen-Spel is om met elkaar in gesprek te gaan over de dood (als deze hopelijk nog niet zo nabij is) en om je bewust te worden van je wensen omtrent het afscheid en het bespreekbaar maken daarvan.

Door met elkaar onder begeleiding van een deskundige het Uitvaart-Wensen-Spel te spelen en de vragen te beantwoorden, kom je meer te weten over wat er allemaal mogelijk is, voor je eigen afscheid en voor dat van anderen.

 

Tags: , , , , ,

Comments are closed.