Sint-Jan de Doperkerk Arnhem wordt eerste Memorarium in Nederland

Na zorgvuldige afwegingen door diverse instanties, waaronder het Bisdom Utrecht, is nu definitief goedkeuring verleend voor de verkoop van de Sint-Jan de Doperkerk in de wijk Klarendal in Arnhem. De kerk, die in de volksmond de Sint-Janskerk wordt genoemd, wordt het eerste Memorarium van Nederland.

 

Memorarium Een Memorarium is een spirituele belevingsruimte en gedenkplaats in de ruimste zin van het woord. In deze omgeving worden nabestaanden de ruimte en mogelijkheden geboden de mensen te gedenken die hen zijn ontvallen. De ruimte op zich biedt een bijzondere, respectvolle en hoogwaardige omgeving met een spirituele sfeer. De mogelijkheden en begeleiding bieden optimale aandacht voor individuele wensen en behoeften. Een Memorarium is gevestigd in voormalige rijksmonumentale kerkgebouwen, die zich kenmerken door locatie en uitstraling van in- en exterieur. In de Sint-Janskerk werd een prachtige locatie gevonden voor het eerste Memorarium van Nederland.

De werkzaamheden vinden zowel in- als extern plaats, waarbij geen afbreuk wordt gedaan aan de beleving van het voormalige kerkgebouw.”

Mogelijkheden Memorarium Arnhem De directie van het Memorarium Arnhem gaat een keur aan mogelijkheden bieden om te gedenken in een spirituele, hoogwaardige omgeving. Het Memorarium in de Sint-Janskerk te Arnhem gaat ruimte bieden aan een binnencolumbarium, een urnencrypte, een kinderhofje, een gedenkmuur, een gedenk- of bedeplaats, een buitencolumbarium, een urnenmuur, een gedenkmonument voor het gestorven kind en een stilteruimte. Het Memorarium biedt bovendien een bijzondere omgeving voor een bijzettingdienst, een wake en voor een sfeervol samenzijn van nabestaanden, Daarmee wordt het Memorarium een respectvolle, sfeervolle omgeving voor passend gedenken.”

Naar verwachting zal de verbouwing tot Memorarium in het voorjaar van 2013 gereed zijn.

Comments are closed.