Piramide

Soms wanneer we terugkomen van een uitvaart bedenken we dat dit een erg mooi afscheid was, of juist helemaal niet, en denken we even na over hoe wij het ons zouden wensen. Een begrafenis of een crematie? Met die muziek, en die sprekers en andere bloemen. En ja, die betrokkenheid van de (klein-)kinderen. Of nee, niet dat overdreven gedoe. U wilt alles juist heel sober. Wie moeten een overlijdensbericht krijgen? Zoveel en meer vragen zijn er straks voor de nabestaanden. Als er niets op papier staat, zullen zij die beslissingen moeten nemen. Misschien heeft u niet veel wensen, en laat u de beslissingen liever aan uw nabestaanden over. Dat is prima, maar geef ze dan tenminste een handvat.

Te vaak nog komen wij na een overlijden in een gezin waarvan niemand de wensen van de overledene kent. Hardop vragen de nabestaanden zich af of er een crematie of een begrafenis geregeld moet worden. En dan moeten er moeilijke en soms pijnlijke keuzes worden gemaakt.

Om niet overal zelf aan te hoeven denken, en om niet alles zelf te moeten verzinnen, hebben veel uitvaartondernemers draaiboeken ontwikkeld. Bij Siska Caneel Uitvaartverzorging kunt u al uw persoonlijke en speciale wensen voor uw toekomstige uitvaart opschrijven in de zogenaamde Piramide. Hierin kunt u uw wensen en ideeën van tevoren opschrijven. Het is prettig voor de nabestaanden wanneer uw wensen bekend zijn.

Draaiboek

De Piramide is een veilige en vertrouwde plek, voor u persoonlijk. Ook al duurt het nog jaren voor u gaat overlijden. U schrijft uw ideeën op in uw persoonlijke draaiboek en kunt ze bijstellen, zo veel en zo vaak als u maar wilt. Want in de loop van de tijd kan uw smaak veranderen, uw muziekkeuze, en kunnen uw opvattingen over begraven en cremeren wijzigen. De Piramide hoeft ook niet ineens en volledig ingevuld te worden. Hij is en blijft uw eigendom. Neem er rustig de tijd voor en bespreek uw wensen met familie of vrienden.

Siska Caneel Uitvaartverzorging kan u helpen bij het realiseren van uw ideeën en wensen.

Een Piramide is geen testament. De Piramide heeft geen officiële status. Zie het als een draaiboek voor de mensen die u achterlaat. Zij zullen uw laatste wensen eerbiedigen en uit piëteit in uw gedachten handelen. U kunt bij Siska Caneel Uitvaartverzorging een Piramide bestellen. Voor slechts € 6,50 sturen wij u deze toe. De Piramide is na ontvangst uw persoonlijke eigendom en verplicht u tot niets.

> De erfenis van Social Media