Open dag bij een uitvaartcentrum met Wikkelgoed

De waden zijn weer opgeruimd, de takkenbaar staat weer thuis. Wat was het leuk gisteren bij Rouwendal in Apeldoorn. Open huis, en veel mensen grepen de mogelijkheid aan om te komen kijken naar het uitvaartcentrum, de vele standhouders, en buiten stonden de koetsen en de uitvaartbus. En in de 24 uur kamer natuurlijk de Waden van Wikkelgoed. Op zo’n dag hoor ik zo vaak van mensen dat ze het nog nooit hebben gezien en zo bijzonder vinden. Ik laat ze zien hoe het inwikkelen gaat, en welke stoffen we hebben, vertel over de vele kleuren. Hoe iemand kan worden opgebaard op een baarplank en dat de uitvaart dan ook op een plank of op de takkenbaar kan. En verbaast vraagt men dan of dat wel mag in Nederland? Natuurlijk zijn er ook mensen die de drempel niet over komen wanneer ze mij naast de takkenbaar zien staan.” Oh nee, doe mij maar in een kist.” Soms kan ik ze verleiden toch even te kijken, te voelen. Hoofdschuddend gaan ze weg. Ik hoop dat ze er over gaan praten met anderen. Die het dan wel mooi vinden en op zoek gaan naar Wikkelgoed. Bij mij. Op afspraak kan men vrijblijvend kijken, voelen en ruiken. En zo mogelijk de wade alvast aanschaffen.

 

 

beleef lapjesbeleef lapjeswade op takkenbaar

Comments are closed.