Na de uitvaart

Nazorg

De uitvaart is achter de rug, maar er valt voor u nog een en ander te doen.

NabestaandenLoket/ opzegdiensten

Er zullen nog veel vragen zijn, er komt nog van alles op u af. Misschien heeft u in het uitvaartdraaiboek (De Piramide) bij gehouden welke verzekeringen, nutsbedrijven, abonnementen en lidmaatschappen er aangepast of opgezegd moeten worden.

Wanneer een huis leeggeruimd moet worden zullen er contracten moeten worden opgezegd, providers voor internet en mailverkeer,  digi-kluis, telefoonmaatschappijen en nog veel meer.

In het geval een partner is overleden zullen misschien tenaamstellingen (bijvoorbeeld van bankrekeningen) moeten worden aangepast, contracten op naam bijgesteld.

Natuurlijk zijn wij van Siska Caneel Uitvaartverzorging niet meteen uit beeld. Zoals we u hebben bijgestaan tijdens het regelen van de uitvaart, willen wij er ook voor u zijn bij het afwerken van diverse zaken.

Daarom zijn wij het samenwerkingsverband met het Nabestaanden-Loket Closure aangegaan. Deze dienst kan u enorm van pas komen .U krijgt via ons een lijst waarop u aan vinkt wat er moet gebeuren en alles zal worden geregeld.

U houdt zelf de regie, het is overzichtelijk en u kunt het met een gerust hart aan hen over laten.

AS bestemming

Na de crematie blijft de as voor een wettelijk bepaalde tijd bij het Crematorium bewaard. Ongeveer na een maand krijgt u een brief van het crematorium waarin staat vanaf wanneer u de as van uw dierbare kunt ophalen. U kunt dan kiezen voor een strooi-urn, of een sier-urn of sieraden en meerdere mogelijkheden. Op het terrein van het crematorium kunnen de medewerkers samen met u de as verstrooien of bijzetten in een bestaand graf.

Sommige mensen willen liever niet terug naar het crematorium en vragen ons of wij de as willen ophalen en thuisbezorgen. Dat zullen wij op uw verzoek zeker doen. Ook kunnen wij u verwijzen naar een leverancier van urnen en monumentjes, sieraden enz. Geheel vrijblijvend kunt u in de showroom komen kijken wanneer u daaraan toe bent. Zij zullen in overleg met u de as in sieraden urnen of iets anders verdelen.

De as verstrooi wandelstok.

 

Bij Siska Caneel kunt u ook de Tolad aanschaffen. Een wandelstok waarmee u de as in de natuur kunt verstrooien. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling met de naasten in een gebied waaraan u mooie herinneringen heeft. Bij de Tolad ontvangt u ook een bijpassende app waarmee u dan later de route nog eens kunt nalopen. Vraag ons vrijblijvend om informatie.

 

 

As verstrooien per boot of vliegtuig

Uiteraard kunnen wij u ook informeren over de mogelijkheden om de as uit te (laten) strooien in zee, of uit een vliegtuig. Er zijn diverse mogelijkheden met en zonder passagiers.

Mochten er toch nog vragen zijn dan is het goed om te weten dat wij ook dan voor u beschikbaar zijn. 

Ook voor deze periode wensen wij u veel sterkte toe.