Een uitvaartbeurs organiseren

Al een paar weken ben ik het aan het voorbereiden. Ik vraag aan mensen wat ze er van vinden. Een uitvaartbeurs. Zouden ze er naar toe gaan? En wat zouden ze dan willen vinden? Het is allang niet meer raar om over je latere uitvaart na te denken. Regelmatig schuif ik aan bij mensen om samen te bespreken hoe hun uitvaart er later uit zou moeten zien. Willen ze begraven of gecremeerd, in een kist of een wade. Wat voor rouwauto of bus? Waar wil men opgebaard en hoe ziet dat er dan uit? Zolang er nog geen sprake is van een overlijden zijn deze gesprekken luchtig en zonder echte emoties. Op een uitvaartbeurs kun je bijvoorbeeld kisten zien, echte of in een boek. En lijkwaden, takkenbaren.  Informatie over catering. Een indruk krijgen van de mogelijkheden van asbestemming.  Ideeën voor kinderuitvaarten, babyuitvaarten. Wat is een Natuurbegraafplaats? Wat kan er allemaal in het Memorarium Gelderland? En natuurlijk bloemen, mooie bloemen. Ik ben op zoek naar standhouders. Om u straks een goed inzicht te geven van alle mogelijkheden. Ik hou u op de hoogte. En wanneer u me iets wilt aanraden? Ik hoor het graag.

Comments are closed.