Een sieraad met de vingerafdruk van een overledene

Een dezer dagen werd ik gebeld door de kleindochter van een lieve oma. Een tijdje geleden mocht ik de uitvaart van de zeer geliefde dame verzorgen. Op verzoek van de dochter hebben we toen vingerafdrukken van oma genomen. De familie was erg verdrietig, maar realiseerde zich dat dit de enige kans was. “Ooit, willen we misschien een mooi sieraad als herinnering, maar daar kan en wil ik nu niet over nadenken” sprak ze. En nu, ruim twee jaar later is het zover. Maar ze zijn de digitale bestanden kwijtgeraakt. En kwam de vraag of wij de afdrukken nog bewaard hadden. Zelf heb ik dat niet, maar onze leverancier Henk van der Meer is er zorgvuldig mee omgegaan.  En zo kunnen de nabestaanden nu zelf een mooi herinnering sieraad ontwerpen en laten maken. “Ik mis haar nog elke dag” zegt de dochter,  en hiermee heb ik straks een uniek sieraad en heb ik haar altijd dicht bij me.”

Dat is zo waar, en het klopt dat na het moment van overlijden men daar vaak nog niet aan toe is. Maar wat fijn dat deze familie het toen wel heeft laten doen. Om er naar toe te groeien er iets bijzonders mee te doen. Ik ben benieuwd wat het gaat worden. Fijn dat we hiermee konden helpen.

Comments are closed.