Een muzikale uitvaart top tien

Regelmatig krijg ik ze toegestuurd. Overzichten van de uitvaart top tien. Wat wil men horen tijdens de uitvaartdienst? Wat is nu  favoriet? Zelf stel ik ze ook wel eens samen. Tijdens een beurs bijvoorbeeld. Dan vraag ik aan de bezoekers om hun top drie op te schrijven. Daar maak ik dan een overzicht van voor mijn website. Altijd een tijdsopname. Wat hoor je op de radio of tv? Ik wil met die vraag graag bereiken dat men er eens over nadenkt. Wat kan er gedraaid worden? Of wil men liever live muziek? Dat kan natuurlijk ook. Ik maak regelmatig mee dat familieleden zelf zingen of muziek maken voor hun overleden ouder, broer, kind of vriend. Bij het kiezen van uitvaart muziek adviseer ik altijd om er  goed over na te. Wanneer je een populair stuk kiest, loop je ook het risico dat morgen in de supermarkt te horen Dan wordt je misschien wel emotioneel. Wil je dat? En als je muziek voor een overledene moet kiezen, en geen idee hebt van wat? Kijk dan eens in de cd speler van de overledene of in de cd-kast. In de afscheidsdienst kun je muziek laten horen waar de overledene van hield, ook al is het niet je eigen smaak.  Ga het gesprek eens aan, met je ouders, je partner, je vrienden. Zomaar om eens te horen hoe men daarover denkt. En wat de favoriete muziek is. En vertel mij dat straks in het najaar op de beurs, dan kan ik weer een nieuwe top 10 maken. Alvast bedankt.

Comments are closed.