De aula werd mooi versierd voor hun overleden vader

Een uitvaart in Corona tijd

De familie had de grootste moeite om te bepalen welke dertig familieleden naar de uitvaart van hun vader Simon mocht komen. De rest kon het thuis volgen via een livestream verbinding. Ruim op tijd waren de naasten aanwezig bij het crematorium. Ze begonnen vast met het inrichten van de ruimte rondom de kist met de overledene. Veel planten en bloemen, kaarsen op borden,

Er mocht eigenlijk ivm besmettingsgevaar geen condoleancealbum zijn, maar door losse vellen neer te leggen en 30 pennen kan ieder de pen na gebruik mee nemen. Bij de rouwbrief zijn ook dezelfde vellen meegestuurd voor de mensen die niet aanwezig konden zijn. Deze zouden later aan het album worden toegevoegd. Op de zitplaatsen in de aula legden we bloemen, steeds twee plaatsen vrij gelaten voor de benodigde afstand.

Bij de overleden Simon kwam een kaarsenplateu, met 30 kaarsjes voor elk aanwezig familielid een kaarsje. Er werden foto’s neergezet van dierbaren die niet aanwezig mochten zijn. En een ware bloemenzee, waaronder zijn geliefde hortensia’s. Met zorg werd een mooie en bloemrijke omgeving gemaakt. Daarvan werden foto’s gemaakt voor het herinneringsalbum.  De bloemen gingen na de bijeenkomst mee naar huis.  Deze werden in de tuin van Simon neergelegd.  En wederom bedacht ik hoe men van de nood een deugd kon maken. Wat een prachtig en liefdevol afscheid was ook dit weer.

 

Comments are closed.