Correct Monnereau met groengas rouwauto in teken van duurzaamheid

Groengas rouwauto

Als basis auto hebben wij een Mercedes Benz E 200 NGT (Natural Gas Technology) genomen. Normaal gesproken wordt er voor de bouw van een rouwauto een stationwagen genomen…. ,maar die bouwt Mercedes niet op aardgas… Dus hebben we maar een sedan genomen…. Al met al dus een hele operatie waaraan Nederlandse carrosseriebouwers zich nog niet waagden. In Spanje hebben wij echter een Carrosserie bouwer gevonden die het avontuur wel aandurft!

Op 3 januari is de basis Groengas Mercedes in Spanje gearriveerd. Rijdend heb ik deze auto naar Spanje gebracht waar inmiddels gestart is met de ombouw naar een Groengas rouwauto. Als eerste zal gestart worden met het demonteren van het interieur, en worden dak, achterportieren, kofferklep, achterschermen en achterruit verwijderd. Daarna wordt de auto doorgezaagd en met 60 cm verlengd en wordt er een rouwauto carrosserie op gebouwd.  De bouwtijd van een rouwauto is ongeveer 3 maanden, dus zal de auto ergens in het voorjaar gereed zijn.

Wat is groen gas

Groen gas is de duurzame variant van aardgas en wordt gemaakt door biogas op te waarderen. Groen gas wordt schoon geproduceerd en is hernieuwbaar. Biogas wordt geproduceerd uit onder meer slib, afval van stortplaatsen, tuinafval, resten groente en fruit, en dierlijke restproducten zoals koeienmest. Het biogas wordt vervolgens gezuiverd en gedroogd en op dezelfde kwaliteit als aardgas gebracht. Na deze bewerkingen mag het groen gas heten en is het een duurzaam alternatief voor aardgas.

Bron:Maurits Monnereau en uitvaartnet.nl

 

Tags: , ,

Comments are closed.