Asbestemmingen

AS bestemming

Na de crematie blijft de as voor een wettelijk bepaalde tijd bij het Crematorium bewaard. Ongeveer na een maand krijgt u een brief van het crematorium waarin staat vanaf wanneer u de as van uw dierbare kunt ophalen. U kunt dan kiezen voor een strooi-urn, of een sier-urn of sieraden en meerdere mogelijkheden. Op het terrein van het crematorium kunnen de medewerkers samen met u de as verstrooien of bijzetten in een bestaand graf.

Sommige mensen willen liever niet terug naar het crematorium en vragen ons of wij de as willen ophalen en thuisbezorgen. Dat zullen wij op uw verzoek zeker doen. Ook kunnen wij u verwijzen naar een leverancier van urnen en monumentjes, sieraden enz. Geheel vrijblijvend kunt u in de showroom komen kijken wanneer u daaraan toe bent. Zij zullen in overleg met u de as in sieraden urnen of iets anders verdelen.

De as verstrooi wandelstok.

Bij Siska Caneel kunt u ook de Tolad aanschaffen. Een wandelstok waarmee u de as in de natuur kunt verstrooien. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling met de naasten in een gebied waaraan u mooie herinneringen heeft. Bij de Tolad ontvangt u ook een bijpassende app waarmee u dan later de route nog eens kunt nalopen. Vraag ons vrijblijvend om informatie.

As verstrooien per boot of vliegtuig

Uiteraard kunnen wij u ook informeren over de mogelijkheden om de as uit te (laten) strooien in zee, of uit een vliegtuig. Er zijn diverse mogelijkheden met en zonder passagiers.

Mochten er toch nog vragen zijn dan is het goed om te weten dat wij ook dan voor u beschikbaar zijn.

Ook voor deze periode wensen wij u veel sterkte toe.